Make the most out of your ingredients
title image

Steak met ansjovisboter

Steak met ansjovisboter

Empty the fridge - Steak met ansjovisboter

Staat dat potje ansjovis in olie al een tijdje in je ijskast? Geen nood, ze blijven wel een tijdje goed en als het echt tijd wordt, kan je altijd dit recept proberen: Steak met ansjovisboter.

Ik lanceerde al eerder een recept waarbij ik ansjovis combineerde met een biefstuk (Pizzaiola saus), maar dit is toch nog net iets anders. Het zilte van de ansjovis maakt die steak nog net iets lekkerder en met gebakken aardappeltjes en een groene sal met tuinkers erbij is deze steak met ansjovisboter hlelmaal een feest.
TIP: Je kan de ansjovisboter ook perfect invriezen en later gebruiken.

Empty the fridge - Steak met ansjovisboter

Steak met ansjovisboter

Voorbereidingstijd 2 uur 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Keuken Frans
Porties 2

Ingrediënten
  

Instructies
 

  • Laat de ansjovis goed uitlekken en pureer ze vervolgens samen met de 3/4 van de boter.
  • Leeg de zo gevormde boter op een stuk vershoudfolie en rol ze tot een strakke worst.
  • Laat de boter min. 2 uur opstijven in de koelkast.
  • Laat de rest van de boter smelten in een pan met een dikke bodem.
  • Als de pan goed warm is, bak je de steaks 2 à 3 min aan elke kant. Dek de pan daarna af met aluminiumfolie en laat het vleest een par minuten rusten.
  • Dien de steaks op met een schijfje ansjovisboter en garneer met tuinkers. Je kan er gebakken patatjes en een groen slaatje bij serveren.
Trefwoord restje ansjovis
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
No Comments
Leave a Comment:
Recipe Rating